Maakeskessä konsertoitiin ja luotiin tulevaisuuden suuntaviivoja

Maakeskessä konsertoitiin ja luotiin tulevaisuuden suuntaviivoja

Oodi vapaudelle -konsertti

Oodi vapaudelle – konsertti Ukrainan hyväksi keräsi lauantai 4.11. 23 iltapäivänä Rientolan salin täyteen väkeä. Lämminhenkinen, tunnelmallinen tilaisuus ja kauniit laulut herkistivät monen mielen. Musiikin kuuntelun lisäksi yleisö pääsi itsekin osallistumaan yhteislauluihin.

Konsertissa esiintyivät lauluryhmä Tintit säestäjänään Anneli Rantala-Loikkanen Hämeenlinnasta, Olena Sidko, Kateryna Pityurenko ja Dmytro Ternchyk. Tilaisuuden juonsi Jussi Honka ja kunnan tervehdyksen tilaisuuteen toi kunnanjohtaja Juha Rehula. Tilaisuuden lopuksi Marjatta Ojala kiitti esiintyjiä, osallistujia, yleisöä ja talkoolaisia onnistuneesta tilaisuudesta sekä runsaasta tuesta Ukrainan hyväksi.

Syyskokous, kuntastrategia ja kylän kehittäminen

Keskiviikkona 1.11.23 järjestettiin Rientolassa kyläyhdistyksen syyskokous ja Kunnanjohtaja Juha Rehula vieraili kokouksessa kuntastrategian valmistelun tiimoilta. Varsinaisten syyskokousasioiden lisäksi esillä olivat myös Maakeski elinvoimaiseksi -hankkeen tilannekatsaus ja suunniteltu uusi hankerahoitus. Vuoden 2024 toimintasuunnitelma on täynnä tapahtumia. Uusina tapahtumia vuodelle 2024 on juhannusjuhla rannassa ja kuvien ja tarinoiden ilta Rientolassa.

Osallistuminen kuntastrategian valmisteluun kiinnosti ihmisiä ja aiheen tiimoilta virisi mukavasti keskustelua. Kunnanjohtaja Rehula kannusti osallistujia ajattelemaan ensin isosti ja lopuksi hän keräsi kyläläisten toiveita, ajatuksia ja lupasi lukea kaikki kyläläisten palautteet. On hienoa, että kunnanjohtaja osallistuu ja osallistaa kyliä ja kyläläisiä.

Perjantaina 3.11.23 Maakesken yhteisten maa- ja vesialueiden kokouksessa päätettiin tehdä sopimus Maakesken kyläyhdistyksen kanssa, jotta ranta-alueellekin voidaan hakea hankerahoitusta alueen kehittämiseksi.