Rientolaan etsitään kahvila/ravintola yrittäjää

Padasjoella Maakesken kylässä sijaitsevaan kylätalo Rientolaan etsitään yrittäjää. Rientolan kylätalolla on keskeinen rooli Maakesken kylän toiminnassa. Maakesken kylällä on kyläyhdistyksen ja Maakeski elinvoimaiseksi -hankkeen toimesta aktiivista toimintaa. Tulevalle kesälle on ohjelmaa jo viidelle viikonlopulle ja syksystä alkaen on suunnitteilla elokuvailta vähintään kerran kuukaudessa.

Rientolan toimintaa on luotsannut ja kehittänyt tähän saakka Maakesken kyläyhdistys, mutta nyt toiminta on tarkoitus siirtää uudelle yrittäjälle. Rientolassa on tapahtumien yhteydessä järjestetty lähinnä kahvilatoimintaa. Rientolan yksityistilaisuuksissa tarjoilut on hoidettu tähän asti ulkopuolisen yrittäjän toimesta

Toiveena on, että Rientolalle löytyy uusi toimija, joka tuo arvokasta lisää Maakesken alueen kahvila ja/tai ravintola tarjontaan. Rientolan uuden yrittäjän tukena on toiminnan käynnistämisessä Maakesken kyläyhdistys ja Maakeski elinvoimaiseksi -hanke.

Rientolan omistaa Maakesken kyläyhdistys, jonka vuokralaisena kahvila/ravintola yrittäjä toimii. Tiloista ei peritä rahallista vuokraa, mutta yrittäjän edellytetään pitävän kahvilaa/ravintolaa auki kyläyhdistyksen tapahtumien yhteydessä sekä vastaavan Rientolan tilavarauksista ja niihin liittyvistä järjestelyistä (siivous, tarjoilut, talonmiespalvelut jne). Vastuut määritellään tarkemmin sopimuksen yhteydessä. Rientola on hyväksytty anniskelualueeksi.

Maakesken kylän asukasmäärä moninkertaistuu kesäaikaan. Rientolan ympäristöstä löytyy monipuolisia liikuntamahdollisuuksia ja lasten leikkipaikka. Toiveena on, että etenkin sesonkiaikaan kahvila palvelisi myös liikuntapaikkojen käyttäjiä tarjoamalla kioski/kahvilapalveluja kyläläisille.

Haussa oleva yrittäjä on alan ammattilainen, aktiivinen ja jalat maassa oleva henkilö. Yrittäjän vastuulle jää Rientolan toiminnan pyörittäminen ja markkinointi sekä tarjoilun tuottaminen Päijänteen Maakesken rannan tapahtumissa. Yrittäjän edellytetään kehittävän Rientolan toimintaa yhdessä kyläyhdistyksen kanssa.

Lisätietoja: Marjatta Ojala puh. 050 490 62 17 tai Minna Martin-Päivä 0500 171 007.