Vierailu Eduskuntataloon 15.1.2019

Maakesken kylä ry. järjestää tutustumiskäynnin eduskuntaan tiistaina tammikuun 15. päivä klo 10. Maakeskestä järjestetään retkelle bussikuljetus. Bussi lähtee entisen kyläkaupan luota klo 7.30.

Maakesken kylän vapaa-ajanasukkaat ovat tietysti jälleen tervetulleita mukaan. Jos et osallistu yhteiskuljetukseen, huomiothan, että vierasryhmien sisäänkäynti Eduskuntataloon on pääportaiden pohjoispuolella ja ryhmien toivotaan saapuvan sisäänkäynnille noin 10 minuuttia ennen opastuksen alkamisaikaa. Opastettuun kierrokseen Eduskuntatalossa on hyvä varata noin tunti aikaa.

Vieraista toimitetaan nimiluettelo eduskunnalle ja vain nimiluettelossa mainitut henkilöt voivat osallistua kierrokseen. On myös hyvä huomioida, että Eduskuntatalossa on paljon portaita, joten liikuntaesteistä on ilmoitettava etukäteen. Kaikille vieraille tehdään turvatarkastus, joka on samantapainen kuin lentokentillä. Metalliesineet kannattaa ottaa esille jo ennen tarkastusta sekä jättää päällystakit ja laukut mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi ryhmän linja-autoon.

Eduskuntatalossa rakennustaide, taideteollisuus, taidekäsityö ja kuvataide muodostavat arkkitehtuurin saneleman kokonaisuuden. Opastetut eduskuntavierailut ovatkin varsin suosittuja ja varauskalenterit täyttyvät nopeasti. Keväällä on lisäksi pitkä tauko vierailujen järjestämisessä, joten nyt kannattaa tarttua tähän mahdollisuuteen ja lähteä tutulla porukalla tutustumaan upeasti remontoituun taloon.

Ilmoittaumiset maanantaihin 7.1. mennessä Marjatta Ojalalle, puh. 050 490 6217. Matkan hinta on 20 eur. Matkan hintaan sisältyy lounas paluumatkalla.

Eduskuntaan voi ennen vierailua tutustua esimerkiksi sivuston  www.eduskunta.fi kautta.

(Artikkelin kuva Tiina Tuukkanen)