2017 kyläjuhlien tunnelmia

Maakesken kyläjuhlissa oli lähes perhejuhlan tunnelmaa kun kyläläiset, vapaa-ajan asukkaat, metsästäjät  ja maanomistajat kokoontuivat juhla-asuiseen Rientolaan lauantaina 16.9.2017. Aamuinen sadekin oli väistynyt juhlan kunniaksi. Juhlijoita oli yli pitkälti yli 150.

Runsaaseen pitopöytään oli katettu Toivosen Heikin loihtimia salaatteja ja kalaa, metsästäjien saalista edustivat peura ja hirvi, Padaspekoni Oy tarjosi kokonaisen,  savustetun sian ja kokonaisuuden kruunasivat jälkiruokana tarjotut kylän emäntien taidokkaat täytekakut! Ruokailun aikana saatiin nauttia haitarimusiikista oman kylän taitavan hanuristin Niina Ojalan esittämänä.

Tilaisuuden pääemäntänä toimi kyläyhdistyksen puheenjohtaja Marjatta Ojala. Avajaispuheessa yhteisten maa-alueiden puheenjohtaja Antti Räsänen korosti Maakesken yhteisöllisyyttä ja sen merkitystä tulevaisuudenkin kyläyhteisössä. Ohjelmassa oli myös Rientolan perustamisessa 1920-luvulla ratkaisevassa roolissa olleen teatterineuvos Teuvo Puron kuvan ripustaminen näyttämön seinälle. Sen jälkeen esittelivät Maakesken maa- ja kotitalousseuran puheenjohtaja Jussi Salomäki ja Maakesken kyläyhdistyksen sihteeri Eva Häkkä-Rönnholm pari päivää aiemmin avattuja Maakesken kotisivuja maakeski.fi.  Ohjelman muusiikillista tarjontaa täydensi kyläläisten tanssiesitys Anneli Laurellin johdolla ja lopuksi kunnon iltamien tapaan yleisö sai tanssia Martti Saarisen orketerin tahdissa.

Oheiset kuvat ovat Evan ja Padasjoen Sanomien Jaana Tannerin ottamia. Otamme edelleen mielellämme myös vastaan kuvia teiltä muilta mukana olleilta, yhteydenotot maakeski@maakeski.fi