Maakeski maailman kartalle – kansainvälisiä vieraita Maakeskessä

Maakeski maailman kartalle – kansainvälisiä vieraita Maakeskessä

Maakesken uimarannan alue on saanut uutta eloa, kun Liisa Ojala-Walker osti ns. Brusilan opettajapariskunnan ennen omistaman omakotitalon. Elokuulla talo sai kansainvälisiä vieraita, kun kolme aasialaista nuorta naista saapuivat vierailulle taloon. Emma Walkerin yritys EduCampFinland vastasi näiden nuorten Suomen vierailun toteuttamisesta yhdessä tyttöjen kotimaiden suurlähetystöjen kanssa. Matka oli aasialaistyttöjen palkintomatka, jonka he voittivat tyttöjen ja naisten oikeudet ja unelmat -kilpailussa. Tämä matka oli tyttöjen ensimmäinen matka Aasian ulkopuolelle.

Suomi, Padasjoki ja Maakeski tekivät tyttöihin suuren vaikutuksen. Tytöt ihastelivat kauniita maisemia, puhdasta luontoa ja hiljaisuutta. Meille arkiset asiat, kuten uinti järvessä, juomakelpoinen, puhdas hanavesi ja tähtitaivas olivat tytöille ihmetyksen aiheita. Tytöt viihtyivät hyvin myös suomalaisessa saunassa ja kävivät rohkeasti uimassa Päijänteessä.

Emman laatiman monipuolisen matkaohjelman myötä tytöt saivat hyvän kuvan suomalaisesta elämästä ja arjesta. Tytöt pääsivät tutustumaan Maakesken luontopolkuun ja kylään myös kyläpäällikkö Marjatta Ojalan johdolla. Marjatan kanssa tytöt keräsivät mustikoita ja sieniä. Metsäretken jälkeen tytöt pääsivät leipomaan keräämistään mustikoista mustikkapiirakkaa sekä maistamaan Marjatan sienistä valmistamia leipiä. Suomalaiset ruuat maistuivat hyvin vieraille ja tytöt arvioivat, että suomalaiset syövät terveellisesti.

Täällä on kuin elokuvissa! En yhtään ihmettele, että Suomi on maailman onnellisin maa! Tulen tänne vielä uudelleen! Totesivat tytöt hämmästeltyään moneen kertaan Suomen luontoa ja sen puhtautta. Tavallinen maakeskeläinen arki ympäristöineen tekivät vieraisiin lähtemättömän vaikutuksen. Tämä vierailu ja sen emännöinti avasivat myös Emma Walkerin näkemään Maakesken ympäristön ja sen luonnon tarjoamia ihmeitä uudesta näkökulmasta.

Emma, Liisa, Marjatta, Maakeski ja muut matkan järjestelyihin osallistuneet onnistuivat välittämään näille vieraille positiivisen Suomi-, Padasjoki ja Maakeski -kuvan, jota he vievät eteenpäin omiin kouluihin, kaupunkeihin ja maihinsa. Matkailun edistämistä parhaimmillaan.