Maakeskeläiset yhdistykset yhdistävät toimintansa

Maakesken Maa- ja kotitalousseuran ja Maakesken kyläyhdistyksen sääntömääräisissä kokouksissa Rientolassa 23.5.2018 kannatettiin yksimielisesti näiden kahden yhdistyksen yhdistämistä.  Yhdistämisen vahvuuteena pidettiin ennen kaikkea sitä, että byrokratialta säästyvä aika vapauttaa voimavaroja toiminnan sisältöön ja kylän kehittämiseen. Uuden yhdistyksen nimeksi tulee Maakesken kylä ry. ja se aloittaa toimintansa vuoden 2019 alusta.

Kokousten väliajalla juotiin kahvit Niemisen Elsan leipomusten kera  – tuoretta pullaa ja suussa sulavaa kauden herkkua, raparperipiirakkaa. Rientolan kahvion täyttivät vilkas puheensorina ja iloiset äänet. Osallistujia oli lähes 30. Nuorin osallistuja oli Lauri Mikkonen, jonka äiti Kirsti Lustig vastaanotti Kyläyhdistyksen vauvarahan.

Kokousten  jälkeen Leo Suomaa tarinoi kiehtovaan tapaansa maakeskeläisistä paikannimistä otsikolla Tulevatko Maakesken nimet mieleen? Leon viesti oli, että nimet kantavat tarinoita ja tarinat nimiä. Mikä on Maakesken tarina? Nimiä on kerätty ja talletettu arkistoihin, mutta miten nämä nimet saadaan jakoon? Voisiko meillä oli nimipolku, jossa voisi kuulla nimet ja niiden tarinat kuten meillä on luontopolku, jossa voi luonnon ja maisemat? Leon esityksen aikana yleisö innostui muistelemaan kylän mäkien, kivien ja polkujen nimiä. Nimistöpolku saattaa hyvinkin olla kyläläisten tuleva ponnistus!