Maakeskeen suunnitteilla Minitaloja

Maakeski elinvoimaiseksi hankkeen yhtenä tehtävänä oli selvittää yhteisöasumisen mahdollisuuksia Maakesken kylällä. Hankkeen aikana on kartoitettu erilaisia vaihtoehtoja yhteisöasumiseen liittyen. Edistettäväksi yhteisöasumismuodoksi valikoitui Minitalo-konsepti. Neuvotteluja on käyty eri tahojen kanssa ja nyt asiassa on edetty niin pitkälle, että päästään jo tekemään ennakkomarkkinointia Minitaloista.

Kunnan kanssa on käyty neuvotteluja kuuden Minitalon rakentamiseksi kahdelle Häntämäentiellä sijaitsevalle tontille. Kunta on suhtautunut myötämielisesti asiaan ja ennakkomarkkinointi päästään käynnistämään. Talotoimittajaksi on valikoitunut kotimainen Hawo-talotehdas, joka toimittaa valmiit rakennukset paikan päälle. Talot rakennetaan säältä suojassa toimitusvalmiiksi ja kuljetetaan valmiina tontille. Minitaloyhteisön ajatuksena on ollut omakotitaloasumista pienemmällä hiilijalanjäljellä, asunto-osakeyhtiön vaivattomuudella. Talot sopivat erityisesti valveutuneille, maaseutuelämää arvostaville ihmisille. Sijainniltaan talot ovat helposti saavutettavissa, joko omalla autolla tai linja-autolla. Lähin bussipysäkki sijaitsee hyvin lähellä taloja, joten maalla asuminen on mahdollista, vaikka ei omaa autoa olekaan. Oman talon ovelta pääsee suoraan metsään ja omalla pienellä pihalla on mahdollisuus myös pienimuotoiseen ruuan tuotantoon tai villiyrttien kasvatukseen.

Tontin reunalla kulkee kunnallistekniikka ja valokuitu, joten nopea nettiyhteys mahdollistaa myös sujuvan etätyön minitalosta käsin. Minitaloyhteisössä on mahdollisuus yhdistää asuminen luonnon keskellä ja tehokas etätyöskentely sekä osallistua vireän kylän elämään. Kylätalo Rientola sijaitsee kävelymatkan päässä Minitalokohteesta.

Ilmoita kiinnostuksesi minitaloja kohtaan ja liity postituslistalle.

Padasjoen Maakesken minitaloesite